Ammattiopisto Livian Tuorlan toimipaikkaan toteutetaan Virtaa vesienhoitoon – vesistökunnostuksen sekä maa- ja metsätalouden vesienhallinnan rahoitushausta Maatalouden vesistöpuisto -hanke, jossa rakennetaan ainutlaatuinen vesistöpolku tutustuttavaksi vesien- ja ympäristönsuojeluun.
Hankkeessa toteutetaan Ammattiopisto Livian alueelle Kaarinaan maatalouden vesien- ja ympäristönsuojeluun keskittyvä vesistöpuisto, jossa on kaikenikäisille kuluttaja- ja ammattilaisryhmille suunnattuja tietoiskuja ja näytteitä. Hanke koostuu 14 toimenpiteestä, joista 9 on maatalouden vesienhallinnan konkreettisia toimenpiteitä. Loput toimenpiteet ovat mm. hankkeen valtakunnalliselle kohderyhmälle tuotettavia tapahtumia.
Puistoon tulevina toimenpiteinä muodostetaan Livian peltolohkoille näytelohko, jossa voi vertailla maanparannusaineiden kuten rakennekalkin, kipsin ja kuidun eroavaisuuksia ja hyötyjä. Yhdelle lohkoista istutetaan agrometsä, jossa pääkasveina ovat pähkinät ja väripaju. Merenrantaan isojen peltolohkojen valuma-alueelle rakennetaan kosteikko ja laskeutusallas sekä kehitetään lehmien ulkoilutarhan valumavesien hallintaa, joiden tavoitteena on aktivoida maaseutuyrittäjiä rakentamaan tiloilleen kosteikkoja ja kiinnittämään huomiota eläinten ulkoilutarhojen vesienhallintaan, erityisesti vesistöjen välittömässä läheisyydessä.
Vesistöpolku rakentuu ainutlaatuiseen vesistömiljööseen Kaarinan Tuorlaan. Lähes jokaisesta polun kohdasta näkyy jokin vesistö, kuten esimerkiksi Värioja, kasteluallas ja Piikkiönlahti.
Puiston alueelle tulee useita näytepisteitä, joissa pääsee perehtymään muun muassa säätösalaojitukseen, monimuotoisuuden lisäämiseen ja veden laadun ja virtaaman seurantaan.
Ilmakuvahahmotelma polun alueesta. Polusta rakentuu esteetön, jolloin se on kuljettavissa avustajan kanssa esimerkiksi pyörätuolilla. Polulla on kaksi pysäköintialuetta, joista toisesta on esteetön kulku polulle.
Koko puistosta tehdään 3D-mallinnus, joka mahdollistaa puiston hyödyntämisen valtakunnallisesti ympäri vuoden.
Hanke järjestää myös kattavasti maatalouden vesistönsuojeluun painottuvia työnäytöksiä ja pellonpiennarpäiviä ja hanke huipentuu kesällä 2025 järjestettävään avajaistapahtumaan.